Regionaal Nieuws

regionaal nieuws

The Really Simple Syndication of OmroepFlevoland.nl.
 1. Een horecagelegenheid aan de Bandastraat is zaterdagmiddag rond 16.40 uur overvallen. Volgens de politie werden medewerkers met een wapen bedreigd. Over het wapen kan de politie verder niks zeggen.

  Het is ook nog onbekend of er iets buit is gemaakt. De overvaller zou ervandoor zijn gegaan richting station Oostvaarders. De politie is op zoek naar hem. Via Burgernet wordt opgeroepen om uit te kijken naar de verdachte, maar deze niet zelf te benaderen.

  Bij de overval is volgens de politie niemand gewond geraakt.

  [https://twitter.com/wijkagentknol/status/1218570884107186177?s=20]

 2. De voetballers van SV Urk hebben de eerste wedstrijd na de winterstop gewonnen. Op sportpark De Vormt won de ploeg van trainer Richard Karrenbelt met 2-0 van AVV Swift uit Amsterdam. Bij de rust stond het 0-0.

  In de eerste helft hadden de gasten een licht veldoverwicht, maar de Urkers kregen de beste kansen. Marinus Snoek schoot in de openingsfase een vrije trap in de kruising die met moeite werd gestopt door doelman Virgil Deen. In de slotfase van de eerste helft waren Hessel Snoek en Klaas Kramer dichtbij een Urkse treffer. Jesse Dingjan was even daarvoor namens Swift dichtbij de openingstreffer toen hij een schoenlengte tekort kwam om binnen te tikken na een voorzet vanaf de rechterkant.

  In de tweede helft in de 64e minuut schoot Lucas Schraal vanaf de rechterkant de bal hard op doel. De doelman van Swift kon de bal niet vasthouden. Riekelt Nentjes was er als de kippen bij om de openingstreffer binnen te tikken. In de slotfase gooide Lucas Schraal na een snelle counter de wedstrijd in het slot.De Urkers spelen volgende week opnieuw thuis. De tegenstander is dan SDC Putten.

 3. De zes scoutinggroepen uit Almere hebben zaterdag de honderdste verjaardag van de welpenspeltak gevierd. Op de Grote Markt werden spellen gespeeld, wethouder Roelie Bosch was erbij aanwezig.

  De scouts bestaan al langer, de organisatie werd in 1907 opgericht door Robert Baden-Powell. Maar toen konden alleen jongens vanaf 11 jaar lid worden. Later kwam er ook een tak voor jongere kinderen bij. Sinds 1920 is de welpentak er ook in Nederland, zowel voor jongens als voor meisjes.

  Op de Grote Markt hebben de kinderen een grote 'levende platte knoop'gemaakt. Ze konden ook cup cakes zo mooi mogelijk versieren en er was een jungle-memory.

 4. De voetballers van Flevo Boys uit Emmeloord hebben zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen ACV uit Assen met 4-2 verloren.

  Nadat ACV in de 7e minuut op een 1-0 voorsprong was gekomen door Justin Mulder, was het Johan Tiems met een stift die 5 minuten later de 1-1 liet aantekenen. ACV kwam nog voor rust op 2-1 door Marco van der Heide maar het was al snel na de rust Matthijs Hardijk die de Assenaren op een 3-1 voorsprong zette.

  Weer Johan Tiems bracht een kwartier na rust de spanning terug in de wedstrijd en scoorde de 3-2. Ezra Schrijver scoorde halverwege de tweede helft met een volley de 4-2 en deed daarmee de wedstrijd op slot.

  Door deze nederlaag staat Flevo Boys op plek 13 in de Hoofdklasse B en dus in de gevarenzone.

  [https://twitter.com/flevoboys/status/1218525612039712768?s=20]

  [https://twitter.com/acvassen/status/1218512029704687616?s=20]

 5. Radio 2-dj Rob Stenders uit Almere is op het muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen uitgeroepen tot winnaar van de Pop Media Prijs. Die wordt al 25 jaar uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan de popjournalistiek. Aan de prijs is een bedrag van 3.000 euro verbonden.

  De jury roemt het enthousiasme van de 54-jarige Stenders evenals "zijn niet-aflatende passie voor muziek en zijn vermogen om nieuwe muziek naar het publiek te brengen". Mede dankzij Stenders kwam zanger Danny Vera met zijn nummer Roller Coaster op nummer 4 binnen in de Top 2000.

  "Stenders blijft als een bezetene zoeken naar nieuwe liedjes om de zender te verrijken", aldus juryvoorzitter Gijsbert Kamer. "

  Hij geeft met het programma Platenbonanza een nieuwe betekenis aan het concept ‘verzoekjes’ en laat de luisteraar meedenken over de invulling van zijn Basispakket, de lijst met liedjes die je minstens één keer in je leven gehoord moet hebben."

Stuur ons een emailVeel gelezen