Regionaal Nieuws

regionaal nieuws

The Really Simple Syndication of OmroepFlevoland.nl.
 1. Na een weekend van feest, muziek en cultuur komt er een einde aan de 26e editie van Lowlands. Het festival in Biddinghuizen trok de afgelopen dagen 60.000 bezoekers. Maanden geleden was het al uitverkocht

  'Mister Lowlands', Eric van Eerdenburg, noemt ook deze editie geslaagd. "Het is één keer in het jaar drie dagen verslaving. Het gaat niet wennen en je hoopt dat het ieder jaar weer beter is", aldus de festivaldirecteur. "Ik denk dat we het weer heel goed hebben gedaan."

  Op het programma stonden onder meer The Gorillaz, Kendrick Lamar, Tom Odell, N.E.R.D. en Dua Lipa. Daarnaast traden ook grote Nederlandse artiesten op zoals De Jeugd Van Tegenwoordig, De Staat, Blaudzun en de Almeerse rapper Leafs Sensei. Laatst genoemde nodigde zijn mentor uit op het podium. Zij heeft de rapper afgelopen jaar geholpen met zijn eindexames. 

  Van Eerdenburg is al druk bezig met Lowlands 2019. Welke artiesten hij op het oog heeft wil de festivaldirecteur nog niet vertellen. "Het is gewoon even afwachten." 

  [Tweet:https://twitter.com/DUALIPAFAM/status/1031268362968543242]
   

 2. Wie afgelopen weekend bij Lowlands in Biddinghuizen verkeerd geparkeerd stond, heeft mazzel gehad. In verband met acties voor een betere cao deelt de politie momenteel voor kleine overtredingen geen boetes uit. De foutparkeerders bij Lowlands kwamen er dus met een waarschuwing vanaf.

  De woordvoerder van een regionaal actiecomité liet weten dat er ook op Lowlands gewoon gecontroleerd en actie gevoerd wordt. "Voor geringe overtredingen delen we nu geen boetes uit. Dan kan je denken aan fietsen zonder licht of zoals hier fout parkeren. Dingen waarmee je niemand anders in gevaar brengt."

  In plaats van een boete deelt de politie briefjes uit die lijken op boetes. Op de briefjes staat meer over waarom er actie gevoerd wordt. De 'boetes' zijn bij Lowlands vooral uitgedeeld voor parkeerovertredingen. Het precieze aantal briefjes dat onder ruitenwisser achtergelaten is, kon de woordvoerder niet zeggen, "maar het zijn er flink wat!"

  Foto's: @PolitieactieZWB
  [Tweet:https://twitter.com/politieactieZWB/status/1031161701335539714] 

 3. Op het NK Stroladen in Wieringerwerf ging zondag het team van AP de Jachthut uit Noordoostpolder met de zilveren hooivork naar huis. AP de Jachthut, met deelnemers uit Emmeloord en Ens, wonnen vorig jaar nog, maar kwamen zondag twee seconden tekort op de nummer 1.

  Het NK Stroladen draait om het zo snel mogelijk laden van 120 balen stro op een wagen. De pakken stro wegen elk zo'n 18 kilo, en elk gemist pak levert de deelnemers 10 strafseconden op.

  Adriaan van der Veen, teamcaptain en coach van AP de Jachthut, kijk tevreden terug op de dag. "Eigenlijk zijn we wel tevreden, hoewel het natuurlijk jammer is om na de eerste plaats vorig jaar nu tweede te worden." Maar de heren gaan niet bij de pakken neerzitten. Van der Veen: "Volgend jaar gaan we voor de revanche!"

 4. Het Aviodrome in Lelystad stond dit weekend helemaal in het teken van helden. Het 'Fly-in Rescue Heroes' is een van de grootste evenementen van het luchtvaartmuseum. 

  Het idee is dat kinderen hun helden kunnen ontmoeten en zelf ook de held kunnen uithangen. Met brandweermannen kunnen de kinderen leren vuurtje te blussen. Voor de echte durfallen was er de mogelijkheid om te abseilen vanuit het ruim van de grote Boeing die op het buitenterrein staat. 

  Tijdens het evenement komen ook bijzondere vliegtuigen naar het Aviodrome gevlogen die daar normaal gesproken niet te zien zijn. De Fly-in wordt gehouden in het laatste weekend van de zomervakantie. In het zuiden van het land beginnen volgende week de scholen weer. 

 5. De Almeerse rapper Leafs Sensei heeft zaterdag tijdens zijn optreden op Lowlands zijn mentor van het Arte College in Almere Poort op het podium gehaald. De 16-jarige rapper heeft net zijn diploma gehaald, waarop alleen maar voldoendes staan. 

  Tijdens zijn show legt hij alles even stil om zijn mentor het podium op te halen. In een volle tent bedankt hij haar voor de goede support. "Ik zei tegen haar: juffrouw, ik neem u mee naar Lowlands. Dus guys maak even wat noise voor haar!" 

  Alle aanwezigen in de tent geven de vrouw een groot applaus. Daarna gaat Leafs verder met zijn show. De Almeerder wordt gezien als een van de meest veelbelovende talenten in de Nederlandse hiphop. Eerder dit jaar bracht hij nog een nummer uit samen met Ronnie Flex, Wat is love

Stuur ons een emailVeel gelezen