Regionaal Nieuws

regionaal nieuws

The Really Simple Syndication of OmroepFlevoland.nl.
 1. Grote Europese cruisebedrijven willen dolgraag een passagiers-hub in Lelystad opzetten, maar ze zeggen daarmee wel te wachten tot het vliegveld open is. Dat zegt Joop van Diest, directeur van de Batavia Haven.

  Hij zat maandag om de tafel met de vijf grootste cruiserederijen van Europa. Volgens Van Diest zien zij grote mogelijkheden in Lelystad, als daar straks grote passagiersvliegtuigen gaan landen. Europese toeristen kunnen dan direct van het vliegveld naar de boot, om vervolgens vanuit Lelystad een cruise op bijvoorbeeld het IJsselmeer, de IJssel of de Rijn te maken.

  De cruisesector maakt volgens Van Diest een sterke groei door. Niet alleen is er veel belangstelling vanuit Azië. Ook steeds meer Europese toeristen boeken een dergelijke reis.

  De cruisebedrijven zien volgens Van Diest grote mogelijkheden in Lelystad. Door de groei van de sector is er volgens hem een schaarste aan goede aanlegplaatsen ontstaan. In Lelystad is nog ruimte en vanwege de centrale ligging kunnen de schepen hier ook gemakkelijk bevoorraad worden.

 2. Bij de politie zijn tien tips binnengekomen over de vermissing van Frederik Pallesen (26) uit Aalsmeer. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt tijdens het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het spoor van de vermiste man eindigt in Almere.

  Uit telefoongegevens blijkt dat de man in een Almeerse buurt is geweest waar hij als koerier vaker kwam. Zijn telefoon stond voor het laatst aan bij het Weerwater.

  Pallesen verdween op 15 januari. Zijn ouders zagen hem voor het laatst toen hij de avond ervoor naar bed ging. Toen ze de dag erna naar hun werk vertrokken, lukte het hen niet om contact met hem te krijgen. Pallesen heeft bij zijn vertrek geen bankpas of kleding meegenomen en zijn telefoon staat dus uit.

  De politie houdt er rekening mee dat hij betrokken is geraakt bij criminele activiteiten en slachtoffer is geworden van een misdrijf. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die de zaak kan oplossen.

 3. De belangstelling voor het nieuwe bedrijventerrein bij de maritieme servicehaven op Urk is enorm. De economie gaat zo hard dat de gemeente het amper kan bijhouden. Dat zei wethouder Geert Post (SGP) dinsdagavond in het visualradio-programma Dit is Flevoland.

  Vorig jaar heeft de gemeente Urk grond van Noordoostpolder overgenomen voor de realisatie van de servicehaven die bij de Zuidermeerdijk moet komen. Volgens Geert Post is nu al 25 van de beschikbare 100 hectare bedrijventerrein onder optie genomen. Tegen de tijd dat het hele gebied bouwrijp is gemaakt, zal er weinig meer over zijn, zegt Post.

  De visverwerkende industrie op Urk gaat volgens Post heel goed. De sector is nog maar voor 20% afhankelijk van vis uit de Noordzee. Als de Noordzeevisserij door nieuwe wet- en regelgeving weg zou vallen kan de visverwerkende industrie die tegenslag aan, is de overtuiging van Post. De sector is volgens hem "ontzettend sterk". Daarnaast groeit ook de bouwnijverheid en logistiek erg snel op Urk.

 4. De man die eind april dood in zijn appartement in complex Het Rode Klif in Lelystad is gevonden, is gedrogeerd en vervolgens met een lint gewurgd. Dat zei een van de advocaten van twee verdachten dinsdag in de rechtbank.

  Beide verdachten zijn in de dagen na de vondst van het lichaam aangehouden. De 35-jarige verdachte, die als tweede werd aangehouden, wordt door het Openbaar Ministerie gezien als de moordenaar.

  De tweede verdachte (48) was wel bij de moord aanwezig. Advocaat Mariska Pekkeriet deed uit de doeken hoe de moord volgens de 48-jarige verdachte plaats had gevonden. Het was de medeverdachte die op 20 april 's avonds een poeder in het glas whiskey van het slachtoffer gooide. Later kregen hij en het slachtoffer ruzie met elkaar. Het slachtoffer vloog de man aan met een schaar. Die werd door de 35-jarige afgepakt, waarna de man het slachtoffer wurgde met een lint. Ook het OM denkt dat het slachtoffer met een lint is gewurgd. Het duo zou daarnaast meerdere keren grote geldbedragen van de rekening van het slachtoffer naar hun eigen bankrekeningen hebben overgemaakt.

  Twee getuigen gezocht
  Volgens advocaat Jan-Jesse Lieftink zat zijn cliënt op de gang van de flat toen vermoedelijk de moord is gepleegd. Hij wil dat het OM twee getuigen zoekt die hem mogelijk op de trap hebben zien zitten. Volgens hem was het juist de 48-jarige verdachte die in de aanloop naar de moord labiel gedrag vertoonde.

  Het duurt nog geruime tijd voordat de strafzaak inhoudelijk wordt afgedaan. Het onderzoek is nog in volle gang, aldus het Openbaar Ministerie. Zo wil de officier dat beide verdachten in het Pieter Baan Centrum nader onderzocht worden. De officier wil bovendien dat beide verdachten vast blijven zitten. Advocaat Pekkeriet verzocht de rechtbank om haar cliënt op vrije voeten te stellen.

  Verdachten en slachtoffer kenden elkaar
  Beide verdachten kenden het slachtoffer uit de tbs-kliniek in Almere. De drie hebben eerder tbs opgelegd gekregen. De Inspectie Justitie en Veiligheid heeft om die reden de zaak ook in onderzoek. Beide verdachten blijven voorlopig vastzitten, besloot de rechtbank. Op 18 september volgt een volgende zitting in deze strafzaak.

 5. Bij een ongeval op de kruising Waterlandseweg met de Meentweg in Almere zijn drie mensen gewond geraakt. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing.

  Het kruispunt is voorzien van verkeerslichten. Het vermoeden bestaat dat één van de automobilisten door rood is gereden. De politie onderzoekt dat nog.

  De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan de auto's is groot.

  Foto: Benno Kamminga
  [IMAGE:https://d16junmm04ri2h.cloudfront.net/image/xlg/pictures/190625_Ongeluk_waterlandseweg_3_Benno_Kamminga_380F4D1DAC45382FC12584240058C732.jpg]

Stuur ons een emailVeel gelezen