Regionaal Nieuws

regionaal nieuws

The Really Simple Syndication of OmroepFlevoland.nl.
 1. De Spaanse modegigant Inditex heeft deze week in de stationshal van Lelystad een 'banenwinkel' geopend. In het ‘Inditex Talent Station’ kunnen geïnteresseerden binnenlopen voor vacatures, die het bedrijf aanbiedt in het grote distributieknooppunt in Lelystad. Dat is nu nog in aanbouw en wordt in 2019 in gebruik genomen.

  Inditex, het moederbedrijf van Zara, wil tussen maart en juni circa 300 warehouse operators (magazijnmedewerkers) en warehouse managers (de leidinggevenden) aannemen. Later volgen er nog eens 100 medewerkers.

  Eerder dit jaar zijn er al zo'n vijftig warehouse managers geworven via Burger Support en in training geweest in distributiecentra in Meco, Zaragossa en Arteixo. Enkelen van hen zijn in het Talent Station aanwezig om het werk in het distributieknooppunt toe te lichten.

  Inditex voert ter plekke ook sollicitatiegesprekken, zowel individueel als sessies in groepen. Het Talent Station is gevestigd in het pand waar tot voor kort boekwinkel AKO zat. Die is verhuisd naar een andere locatie binnen het NS-station. Belangstellenden kunnen dagelijks tussen 09:30 uur en 18:30 uur binnenlopen. 

 2. In 2017 diende zo'n zeven procent van de Flevolandse huishoudens een verkeersschadeclaim in. Dat is een afname van bijna 15 procent ten opzichte van 2016. Met die afname staat Flevoland landelijk bovenaan.

  De daling kan aan verschillende dingen liggen, vertelt Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars. "In 2017 was er relatief weinig noodweer. Extreme weersomstandigheden zoals erge neerslag en hagel leiden tot meer aanrijdingen. Daarnaast wordt door de toenemende slimme technologie in auto’s minder parkeerschade gemaakt."

  Landelijk gezien nam het bedrag van de schadelast wel toe. Volgens Weurding komt dat door letselschade. Een andere oorzaak is dat er veel verschillende voertuigen op de weg rijden, meer dan voorheen. De weg is daar volgens Weurding onvoldoende op ingericht. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. 

 3. Harald Bouman is maandagavond geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Nadat Commissaris van de Koning Leen Verbeek het officiële gedeelte voor zijn rekening nam, kreeg Bouman de ambtsketen omgehangen door waarnemend burgemeester Henk Tiesinga.

  De 47-jarige Bouman was sinds 2010 wethouder in het Groningse Eemsmond, namens de lokale partij GemeenteBelangen. Daarvoor was hij vier jaar lang fractievoorzitter van dezelfde partij.

  Volgens de vertrouwenscommissie, die Bouman heeft geselecteerd voor de baan, is hij een gedegen bestuurder met ruime ervaring in het openbaar bestuur. "Een man die kan verbinden met een groot rechtvaardigheidsgevoel en hart voor mensen." In totaal solliciteerden 21 mensen op de functie.

  Bouman is de opvolger van Aucke van der Werff, die eind september na acht jaar met pensioen ging. 

 4. Het eerste zogenoemde stadsgesprek in Almere heeft maandagavond niet veel geïnteresseerden getrokken. Minder dan twintig Almeerders kwamen naar Corrosia in Haven om met de gemeente in gesprek te gaan over de toekomst van de stad.

  De gemeente organiseert een reeks van deze stadsgesprekken met als doel van Almeerders te horen hoe zij willen dat hun stad er over een aantal jaar uitziet. De gesprekken gaan over verschillende thema's, zoals duurzaamheid, wonen en mobiliteit. Inwoners kunnen hiervoor ideeën aandragen en hun wensen kenbaar maken. 

  Ambtenaren noteerden alle vragen en opmerkingen die de aanwezige Almeerders aandroegen. Ook konden inwoners speeddaten met de wethouders Loes Ypma en Jan Hoek. Alle ideeën worden verzameld en de belofte van de gemeente is dat die worden meegenomen in de plannen die worden gemaakt voor de ontwikkeling van de stad.

  Dinsdag gaat de gemeente opnieuw in gesprek met bewoners, dan in het stadhuis. De rest van de maand worden nog stadsgeprekken gehouden op verschillende markten.

 5. De aanleg van de rotonde op de kruising van de Muntweg met de Kuinderweg in Noordoostpolder begint in mei. Dat laat de provincie Flevoland weten. 

  De huidige t-splitsing zorgt steeds vaker voor oponthoud voor verkeer naar Luttelgeest of Marknesse.

  De provincie heeft met boeren en bedrijven in de buurt overlegd. Daaruit bleek dat de maanden mei en juni de beste maanden te zijn om de nieuwe rotonde aan te leggen. Het verkeer wordt omgeleid tijdens de werkzaamheden. 

Stuur ons een emailVeel gelezen