Regionaal Nieuws

regionaal nieuws

The Really Simple Syndication of OmroepFlevoland.nl.
 1. De 27e editie van Lowlands was gewéldig, er was alleen iets te veel hip hop. Dat zeiden verschillende festivalgangers zondagavond. Op deze laatste avond van het evenement in Biddinghuizen toonde het publiek zich erg tevreden. Vooral de goede en relaxte sfeer maakt het festival populair.

  Sommige bezoekers vonden alleen het aandeel hiphop te groot. Ook werden de 'grote namen' onder de artiesten gemist. Andere muziekliefhebbers zagen dat juist als voordeel omdat er hierdoor veel ruimte was voor nieuwe en verrassende bands.

  De directeur van Lowlands, Eric van Eerdenburg kijkt terug op een geslaagde editie. Het muziekfestival in Biddinghuizen werd in de aanloop geplaagd door berichten over heftige regen en mensen die daarom hun kaarten te koop aanboden. In de praktijk viel het met het weer uiteindelijk mee. "We hebben wat regen gehad maar geen grote problemen", aldus Van Eerdenburg.

 2. Frank Ebbers uit Emmeloord stopt na zeven jaar als pakketbezorger bij PostNL. Daarom werd hij zaterdag bedankt door middel van een mand vol brieven en cadeaus. Die werd hem uitgereikt door zijn klanten in Creil, waar hij jarenlang pakketjes rondbracht.

  Het begon vier dagen geleden met een oproep op de Facebookpagina van de lokale supermarkt en het eindigde met een mand vol bedankjes. Volgens Marina ten Napel, één van de werknemers van de Spar-supermarkt, verdient Frank het. "Hij wist precies waar hij de pakjes neer moest leggen. Met Frank is het gewoon altijd gezellig en hij is altijd in voor een praatje. We gaan hem missen als bezorger."

  Ebbers moest ophouden bij PostNL omdat hij niet meer als zzp'er aan de slag kan blijven. Zelf is hij nuchter onder alle aandacht. "Ik ben aangenaam verrast door de hoeveelheid cadeaus en brieven en het is hartstikke overdacht, maar naar mijn smaak is het wat overdreven. Ik doe gewoon mijn werk, al vind ik het mooi dat mensen het zo waarderen."

 3. Bij de IJsselmeer Challenge, die startte vanaf de Oostvaardersdijk in Lelystad, is dit jaar ruim 70.000 euro opgehaald voor Fonds Gehandicaptensport. Het opgehaalde bedrag is bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

  1200 deelnemers fietsten verschillende routes langs het IJsselmeer. De routes gingen onder andere over de Afsluitdijk, die speciaal werd opengesteld voor de toertocht.

  Doneren is nog mogelijk tot 15 september.

 4. De tweede editie van het Almere Challenge Event is gewonnen door AZ onder de 19 jaar. In de finale was de ploeg uit Alkmaar met 1-0 te sterk voor het Japanse Cerezo Osaka.

  Het Almere Challenge Event is een groot jeudgtoernooi, waaraan 8 teams uit binnen- en buitenland deelnemen. De organisatie wist het Japanse Cerezo Osaka, het Schotse Aberdeen, Standard Luik uit België, het Zweedse Helsingborgs IF en het Italiaanse Parma Calcio naar Almere te halen. Naast Almere City FC waren ook de Nederlandse profclubs FC Utrecht en AZ dit weekeinde van de partij tijdens het toernooi voor spelers onder de 19 jaar.

  Naast het voetbaltoernooi werd er ook een E-Sports toernooi georganiseerd. Jongeren konden achter de spelcomputer kruipen om het toernooi te winnen. "We willen het toernooi voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk maken. Hiermee hopen we de bezoekers meer bij het evenement te betrekken", aldus organisator Wouter Griekspoor.

 5. Bakkenist Jeroen Remmé uit Ens en stuurman Kees Endveld zijn tijdens de WK zijspanrace in Assen op de negende plaats geëindigd.

  Het duo startte als negende, maar verloor al vroeg in de wedstrijd een plek om die vervolgens weer terug te pakken. In het restant van de wedstrijd lukte het niet om nog meer plaatsen te winnen. De winst ging naar het Britse duo Reeves en Wilkes.

  Remmé en Endeveld staan na de race in Assen nog altijd op de zesde plaats in de WK-stand. Het doel voor dit seizoen is een plek in de top tien.

  De volgende twee races vinden volgend weekend plaats in het Kroatische Grobnik.

Stuur ons een emailVeel gelezen