Joon Nieuws

Foto: Studio Wierd

Foto: Studio Wierd

Wethouder Janneke Sparreboom gaf het Startsein

Het evenement Truckrun de Joon wordt georganiseerd door vrijwilligers van Buurtcentrum de Joon. (Transport)bedrijven stellen chauffeurs en vrachtwagens beschikbaar zodat dit evenement voor de deelnemers gratis is.

 

Mensen met beperking kregen een fantastische dag met Truckrun de Joon

Op zaterdag 6 oktober vond voor de 16de keer de Truckrun plaats, die georganiseerd werd door Buurtcentrum de Joon. Op deze jaarlijkse dag worden mensen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking ontvangen bij het buurtcentrum en kunnen zij meerijden met een truck door Flevoland. Er reden zo’n 80 trucks mee. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Joon. (Transport)bedrijven stellen chauffeurs en vrachtwagens beschikbaar zodat dit evenement voor de deelnemers gratis is.

Verschillende gemeentelijk beleidsdoelstellingen komen in de Truckrun samen. (Met name) kinderen met een beperking worden bereikt die met deze activiteit een fantastische dag beleven en zo op een leuke manier kunnen meedoen. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van Buurtcentrum de Joon die hiermee laten zien dat met enthousiaste mensen een prachtig evenement jaarlijks in Lelystad kan worden georganiseerd. Ook laat de Truckrun zien dat maatschappelijk betrokken ondernemen een groot goed is. Zonder de vrijwillige inzet van deze bedrijven zou de Truckrun niet plaats kunnen vinden.

In een luid claxonnerende colonne reed de Truck-Run door de straten van Lelystad, Swifterbant en Dronten.

's Morgens reden de trucks binnen op de Waddenlaan. Daar parkeerden ze rondom. Vervolgens ging er per truck een gehandicapte mee. Daarna begon de rondrit door Lelystad en omstreken. Na ongeveer twee uur rijden kwamen de trucks weer terug. Onder muzikale klanken van het Lelystadse Dweilorkest de Valkenier welke vanaf het Lelycentre de stoet begeleide over de Hotribdreef naar Buurtcentrum de Joon aan de Waddenlaan.


Meer foto's zijn te zien op onze facebook Truckrun de Joon

Stuur ons een emailVeel gelezen