Joon Nieuws

Wethouder Janneke Sparreboom geeft het Startsein

Lelystad - Luid getoeter, veel blije gezichten op de passagiersstoel en gezwaai naar toeschouwers langs de dreven. De zeventiende editie van de jaarlijkse Truckrun van buurtcentrum De Joon in Lelystad was zaterdag 5 oktober 2019 weer een groot feest.

Het evenement Truckrun de Joon wordt georganiseerd door vrijwilligers van Buurtcentrum de Joon. (Transport)bedrijven stellen vrachtwagens beschikbaar, chauffeurs offeren hun vrije zaterdag op en de plaatselijke detailhandel levert eten en drinken, zodat dit evenement voor de deelnemers gratis is.

 

Mensen met beperking kregen een fantastische dag met Truckrun de Joon

Op zaterdag 5 oktober vond voor de 17de keer de Truckrun plaats, die georganiseerd word door Buurtcentrum de Joon. Op deze jaarlijkse dag worden mensen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking ontvangen bij het buurtcentrum en konden zij meerijden met een truck door Flevoland. Er reden zo’n 80 trucks mee. De vrijwilligers van de Joon en wat hulp van de KiwanisClub Lelystad trokken gezamelijk de handen uit de mouwen om er ook dit jaar er weer een geslaagde dag van te maken.

Verschillende gemeentelijk beleidsdoelstellingen komen in de Truckrun samen. (Met name) kinderen met een beperking worden bereikt die met deze activiteit een fantastische dag beleven en zo op een leuke manier kunnen meedoen. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van Buurtcentrum de Joon die hiermee laten zien dat met enthousiaste mensen een prachtig evenement jaarlijks in Lelystad kan worden georganiseerd. Voor de tweede keer heeft Stichting Kiwanis het buurtcentrum ondersteund met materialen en extra handen. Onze Lelystadse zanger Remco Bourquin had het publiek pgevrolijkt met zijn zangkunsten. Ook laat de Truckrun zien dat maatschappelijk betrokken ondernemen een groot goed is. Zonder de vrijwillige inzet van deze bedrijven zou de Truckrun niet plaats kunnen vinden.

In een luid claxonnerende colonne reed de Truck-Run door de straten van Lelystad, Swifterbant, Biddinghuizen en Dronten.

's Morgens verzamelden bijna 80 trucks op de Waddenlaan. Daar parkeerden ze rondom Buurtcentrum de Joon, welke gehuisvest is in Wijkcentrum Zuiderzee in de Zuiderzeewijk. Vervolgens ging er per truck een, twee of drie gehandicapte met of zonder begeleider mee. In totaal reden er 112 passagiers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking mee. Velen keken al het hele jaar naar het evenement uit. Daarna begon de rondrit door Lelystad en omstreken. Na ongeveer twee uur rijden kwamen de trucks onder begeleiding van de muzikale klanken van het Lelystadse Dweilorkest de Valkenier, welke vanaf het Lelycentre de stoet begeleide over de Hotribdreef naar Buurtcentrum de Joon aan de Waddenlaan weer terug.

Vrijwilligers deelden knuffelbeertjes uit aan de passagiers. Rondom de Truckrun werden allerlei activiteiten georganiseerd. Het stralende herfstzonnetje en de vrolijke muziek uit de speakers van de Lelystadse DJ/Zanger Remco Bourquin bij het wijkcentrum maakten het feest compleet. De deelnemende chauffeurs werden getrakteerd op live muziek en entertainment. Ook werd er de jaarlijkse bokaal uitgereikt voor de 'Mooiste truck van het jaar'.


Foto's zijn te zien op onze facebook Truckrun de Joon

Stuur ons een emailVeel gelezen