Joon Nieuws

Foto: Studio Wierd

Foto: Studio Wierd

Wethouder Janneke Sparreboom geeft het Startsein

Het evenement Truckrun de Joon wordt georganiseerd door vrijwilligers van Buurtcentrum de Joon. (Transport)bedrijven stellen chauffeurs en vrachtwagens beschikbaar zodat dit evenement voor de deelnemers gratis is.

 

Mensen met beperking krijgen een fantastische dag met Truckrun de Joon

Op zaterdag 5 oktober vind voor de 17de keer de Truckrun plaats, die georganiseerd word door Buurtcentrum de Joon. Op deze jaarlijkse dag worden mensen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking ontvangen bij het buurtcentrum en kunnen zij meerijden met een truck door Flevoland. Er rijden zo’n 80 trucks mee. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Joon. (Transport)bedrijven stellen chauffeurs en vrachtwagens beschikbaar en de plaatselijke detailhandel levert eten en drinken zodat dit evenement voor de deelnemers gratis is.

Verschillende gemeentelijk beleidsdoelstellingen komen in de Truckrun samen. (Met name) kinderen met een beperking worden bereikt die met deze activiteit een fantastische dag beleven en zo op een leuke manier kunnen meedoen. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van Buurtcentrum de Joon die hiermee laten zien dat met enthousiaste mensen een prachtig evenement jaarlijks in Lelystad kan worden georganiseerd. Voor de tweede keer zal Stichting Kiwanis het buurtcentrum ondersteunen met materialen en extra handen. Onze Lelystadse zanger Remco Bourquin zal het publiek opvrolijken met zijn zangkunsten. Ook laat de Truckrun zien dat maatschappelijk betrokken ondernemen een groot goed is. Zonder de vrijwillige inzet van deze bedrijven zou de Truckrun niet plaats kunnen vinden.

In een luid claxonnerende colonne reed de Truck-Run door de straten van Lelystad, Swifterbant en Dronten.

's Morgens rijden de trucks binnen op de Waddenlaan. Daar parkeren ze rondom. Vervolgens gaat er per truck een gehandicapte mee. Daarna begint de rondrit door Lelystad en omstreken. Na ongeveer twee uur rijden komen de trucks onder begeleiding met muzikale klanken van het Lelystadse Dweilorkest de Valkenier, welke vanaf het Lelycentre de stoet begeleid over de Hotribdreef naar Buurtcentrum de Joon aan de Waddenlaan weer terug.


Foto's zijn te zien op onze facebook Truckrun de Joon

Stuur ons een emailVeel gelezen