Een wargame is een spelgenre waarin de spelers militaire operaties uitvoeren, al dan niet gebaseerd op historische gebeurtenissen. Wargames komen in verscheidene vormen en formaten: bordspellen, kaartspelen, tabletopspelen en computerspellen. Ook worden wargames via de post (Play by mail), e-mail (Play by e-mail), of via het internet gespeeld.

 

Miniatuur spellen avond (vrijdag) - De Joon

Bordspellenavond (donderdag 1 x maand ) - De Joon

Warhammer Games in Buurtcentrum de Joon

Wargaming

Iedereen kent wel de hobby modelbouw, het bordspel Risk of een RTS PC spel zoals command and conquer of Starcraft. In de hobby “miniature wargaming” komen deze werelden samen.

Miniature wargaming is een leuke uitgebreide hobby die gezamenlijk of alleen uitgeoefend kan worden en is geschikt voor iedereen van 10-80 jaar. Bij modelbouw gaat het om realisme, bij miniature wargaming gaat het om de cool-factor van een model of gevechtseenheid.

Velen vinden het bouwen, aanpassen en schilderen van de modellen het leukst wat vooral de artistieke kant van de hobby is. Anderen willen graag generaal op het slagveld zijn en vinden het juist leuk om een leger samen te stellen met een optimale synergie. Uiteraard zit er ook nog een verzamel aspect aan deze hobby. Tja je wil toch dat ene model hebben om je leger compleet te krijgen. De spelletje kan competitief zijn of puur voor de gezelligheid net als bij een bordspel.

Er is een gigantische diversiteit binnen de wargaming hobby. Het thema kan varieert van Napoleontisch, sci-fi, fantasy, WO I & WO II, amerikaanse burgeroorlog, vietnam, etc etc etc....  Er worden ook veel schilderwedstrijden georganiseerd, toernooien, conventies.

Ook het maken van diorama's met de miniaturen is ook hier een kunst op zich.

Velen komen via een wargaming hobbyist in aanraking met deze hobby en het begint vaak met een startset van Warhammer Age of Sigmar of Warhammer 40.000.

Dit zijn de meest bekende spelsystemen maar dit is maar een klein deel van het beschikbare aanbod aan spellen en merken in deze hobby.

Warhammer 40.000 speelt zich af in de verre toekomst en er wordt gestreden met laserguns, tanks en zelfs vliegtuigen allemaal met een Sci-fi thema.

Warhammer Age of Sigmar, speelt zich af in een fantasiewereld waar juist cavalerie, draken en magie onderdeel van het arsenaal zijn. Dit spel speel je met enkele eenheden bestaande uit 3 tot 20 modellen.

De hobby begint met het in elkaar zetten van de modellen. Omdat één kleur natuurlijk een beetje saai is kunnen ze voorzien worden van een mooi likje verf in verschillende kleuren. Hier kun je naar eigen wens meer of minder tijd aan besteden en daarna kunnen ze ingezet worden op het slagveld met de hobbyist als generaal.

Op het slagveld wordt bepaald wie de beste tactieken heeft en geluk met de dobbelstenen.

Naast spel systemen met losse modellen zijn er ook die grote veldslagen proberen na te bootsen. Dit noemen we mass battle games en een generaal heeft daar de leiding over meerdere eenheden met wel 10 tot 60 modellen per eenheid. Waarbij het niet meer gaat om een enkel model maar over eenheden.

Lowland mercenaries is een spellenclub waar wargaming hobbyisten bij elkaar komen om gezamenlijk de strijd met elkaar aan te gaan op het (tafel)slagveld. Wij beschikken over eigen speeltafels en terrein elementen in diverse thema’s.

De volgende spellen komen regelmatig voorbij op de speelavond:

- Warhammer  Age of Sigmar

- Warhammer  40.000

- Warhammer Killteam

- Kings of War

- Dungeon saga

- Het betere bordspel (op donderdag)

Wil je even kijken kom langs, wil je graag een potje spelen stuur een e-mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan kunnen we een eerste speelafspraak regelen.