Dweilorkest De Valkenier fleurt de boel in De Joon altijd lekker op. Quiryn met zijn bende speelt op verschillende Joon evenementen en oefent elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur in De Joon.

 

Quiryn Valkenet, leider van het dweilorkest is de Valkenier in 1992 gestart. Het begon als 'vriendengroepje' waarvan een ieder wel een muzikaal verleden had.

"Dweilorkest de Valkenier" is nu een uit ca 10 muzikanten bestaand orkest komend uit Lelystad.

Deze enthousiaste groep muzikanten, in leeftijd variërend zo tussen de 16 en 50, is altijd in voor een feestje en houdt van het brengen van een goed stuk muziek met een gezonde dosis stemming en humor. Het spelen bij "de Valkenier" is voor alle muzikanten een plezierige hobby.

SAMENSTELLING EN SOUND

Qua samenstelling zijn we in de loop der jaren uitgegroeid naar een orkest met trompetten, trombones, ritmesectie en sousafoon. Meenemend dat alle muziek door "De Valkenier" zelf wordt gearrangeerd, stelt dit ons in staat een eigen sound neer te zetten, een origineel en eigen repertoire te laten horen, en meer variaties aan te brengen in de uitvoering van de stukken.

Ons dweilorkest is voor vele gelegenheden en evenementen inzetbaar. Wij treden op voor o.a. serenades, optochten, openingen, Sinterklaas, Kerst, Paas, carnaval etc., etc. zowel in binnen- als buitenland.

Wij proberen ons repertoire zo gevarieerd mogelijk te houden en aansluitend bij de feestelijke gelegenheid waarvoor we worden uitgenodigd.

Elke dinsdagavond repeteren wij van 20.00 uur tot 21.30uur in buurtcentrum de Joon te Lelystad.

Op vrijdagavond repeteerd Dweilorkest de Valkenier van 20.00 tot 22.00 uur in Verenigingsgebouw "De Flierefluiter" gelegen aan het Kofschip 7A te Lelystad.