Activititeiten overzicht

Buurtcentrum de Joon heeft achttien jaar een carnavalsclub en U kunt hier lid van worden voor 5,== euro per maand. Op de elfde van de elfde om elf minuten over elf treed de nieuwe prins voor het voetlicht en wordt op deze avond geinstalleerd.

Dit gebeuren is ook dit jaar en zal plaatsvinden op Zaterdag 11 november 2017 in onze residentie, Waddenlaan 1 in Lelystad. Aanvang 20.00 uur.

 

We hebben een eigen Prins en Princes, een huisorkest en komen verschillende avonden bij elkaar om de feesten te vieren.

Woon je sinds kort in Flevoland, of al wat langer? Ben je alleen of met z’n tweëen? Vind je het leuk om andere mensen te ontmoeten en samen te eten, drinken, praten, lachen? Dan ben je welkom bij de maaltijdavonden van Eetgroep Lelystad in Multi Functionele Accommodatie (MFA) Zuiderzeewijk. Het gebouw bevindt zich op de Rode Klif en de Waddenlaan.

Op de tweede dinsdagavond van de maand, eet een groep van circa tien leeftijdsindicatie (25-55 jaar) samen in het buurthuis.

Het is geen besloten groep. Iedereen die wil, mag aanschuiven. Per avond is er maar één menu en omdat het niet vooraf bekend wordt gemaakt, blijft het een verrassing. Voor de snelle hap moet je echter niet bij de eetgroep zijn, want het eten is maar bijzaak. Het gaat vooral om de gezelligheid tijdens en na het eten.

Naast het gezellig samen eten tijdens de maaltijdavonden, worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn o.a. het jaarlijkse eetgroepuitje en onder andere wandeltochten.


Het is geen snelle hap. Er wordt heel wat afgekletst en gelachen. Zelfs tijdens het opruimen is het gezellig!

Na de maaltijd wordt er koffie en thee gedronken. Soms wordt er iets extra's gedaan, Zoals een spel, het voorlezen van een verhaal van het gedicht. Nieuwe ideeen zijn ook welkom! Naast de maaltijdavonden worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Iedereen die een leuk idee heeft (bioscoop, koninginnedag vieren, uitgaan, Wandeling, Fietstocht, enz.). Stuurt een mail rond, er zijn altijd wel enthouisiaste deelnemers.

Dus iedereen die zin heeft in een avondje gezellig eten en kletsen, van het leuk vindt om te koken, is van harte welkom!

De kosten zijn € 5,00 per maaltijd. Vanaf 18.30 uur begint de maaltijd, maar het is prima om al wat eerder te komen om wat te drinken.

Heb je zin om een keer mee te eten, neem dan tenminste 2 dagen van contact op te voren met een van de volgende Personen:

Sieger: 06-477 90 318
Erwin: 0341-881497

Dweilorkest De Valkenier fleurt de boel in De Joon altijd lekker op. Quiryn met zijn bende speelt op verschillende Joon evenementen en oefent elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur in De Joon.

Een wargame is een spelgenre waarin de spelers militaire operaties uitvoeren, al dan niet gebaseerd op historische gebeurtenissen. Wargames komen in verscheidene vormen en formaten: bordspellen, kaartspelen, tabletopspelen en computerspellen. Ook worden wargames via de post (Play by mail), e-mail (Play by e-mail), of via het internet gespeeld.

Muziek maken is een goede ontspanning.

Sinds vele jaren is dit mogelijk in ons buurtcentrum.

U kunt lessen krijgen op gitaar.

Dit alles gaat onder professioneleleiding van Ran Halevi. Hij is een gediplomeerd muziekdocent met veel ervaring.

De lessen worden individueel gegeven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Halevi, tel. 0321-317971

Iedere vrijdag voor volwasssenen van 13:00- 15:00 uur.

Wij enthousiaste creativelingen, (de meeste zijn de 50 gepasseerd maar wel jong van geest gebleven, dus bent U jonger, schroom u niet).

Ook u bent van Harte Welkom bij ons.

Knutselen en frübelen in Buurtcentrum de Joon! 

Ook zin om onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig creatief bezig te zijn?

Elke vrijdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur is er gelegenheid om lekker te knutselen. Onder leiding van Gizella en Moniek maken we elke week een ander project. Van kaartjes tot cadeaudoosjes en mini fotoalbums.

Deelname  € 3,- per keer, inclusief materiaal en koffie of thee.

Iedereen is welkom, ook om vrij en zelfstandig te werken.

Aanmelden hoeft niet. Kom gezellig binnen lopen! Het adres is Waddenlaan 1, 8223 C Lelystad. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de woensdagmiddag is er wekelijks een kinder-knutselmiddag in Buurtcentrum de Joon te Lelystad. Elke woensdagmiddag (met uitzondering van schoolvakanties) van 14:00 tot 15:30 uur wordt er weer geknutseld! De deelname is GRATIS! Neem ook je pappa, mamma opa of oma mee!!!

Alle kinderen tussen 4 en 13 jaar zijn welkom.

Buurtcentrum de Joon, Waddenlaan 1, 8223 CL Lelystad. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon: 06-5 47 56 777. Verder zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen bij deze activiteit.

 

Op de woensdagmiddag is er wekelijks een kinder-knutselmiddag in Buurtcentrum de Joon te Lelystad.

Elke woensdagmiddag (met uitzondering van schoolvakanties) van 14:00 tot 15:30 uur wordt er geknutseld!

De deelname is GRATIS! 

Neem ook je pappa, mamma opa of oma mee!!!

Alle kinderen tussen 4 en 13 jaar zijn welkom.

Buurtcentrum de Joon, Waddenlaan 1, 8223 CL Lelystad.

Meer informatie via buurtcentrum@dejoon.nl of telefoon 06-5 47 56 777.

Verder zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen bij deze activiteit.

Bent u een liefhebber van klaverjassen en/of jokeren? Kom dan elke donderdagavond om deel te nemen aan de kaartclub in Buurtcentrum de Joon. Kosten per deelnemer is € 3,00 keer.

Vanaf 18.30 - 00.00 uur Iedere vrijdagavond is er gelegenheid tot het gooien van een pijltje.

Vind jij het leuk om te darten? Dan zijn wij opzoek naar jou.

Deelname is 2 euro per keer

 

Elke zaterdag van 10:00 - 12:00 uur is er een bijbelgroep voor de jeugd.

1x in de maand draait er op zaterdag om 14.00 - 15.30 uur een leuke film voor de jeugd.

De volgende film is zie het mededelingenbord bij De Joon.

Stuur ons een emailVeel gelezen