Activiteiten nieuws
Modelbouwclub de Joon

Op vrijdagavond (elke even week) kunt u terecht bij de modelbouwclub.

neem ook eens een kijkje op onze site: www.modelbouwclubnederland.nl

 
Dartclub de Joon

Iedere vrijdagavond vanaf 19:30 uur.

 
19.30 - 23.00 uur Warhammer games

- Warhammer 40K
- Magic The Gathering
- Axis & Allies Miniatures

Elke vrijdag van 19.00 tot 23.00 uur

Warhammer Games in Buurtcentrum de Joon

 

Wargaming

Een wargame is een spelgenre waarin de spelers militaire operaties uitvoeren, al dan niet gebaseerd op historische gebeurtenissen. Wargames komen in verscheidene vormen en formaten: bordspellen, kaartspelen, tabletopspelen en computerspellen. Ook worden wargames via de post (Play by mail), e-mail (Play by e-mail), of via het internet gespeeld.

Een wargame kan echter ook een oefening zijn voor professionele legers, waarbij dan voornamelijk commando- en communicatiestructuren getest worden. Dergelijke grootschalige wargames worden tegenwoordig meestal uitgevoerd m.b.v. uitgebreide informaticasystemen. Om het onderscheid te maken met wargames als gezelschapsspel wordt er dan ook soms gesproken over professional wargaming en hobby wargaming.

Wanneer het begrip ruim opgevat wordt kan een spel als schaken ook een wargame genoemd worden, maar in de praktijk onderscheiden wargames zich doordat ze uitgebreider en realistischer zijn dan een abstract spel als schaken. Vaak hebben wargames een historische setting, al bestaan er ook wargames met een science fiction of fantasysetting.

Tabletop wargaming of Miniature wargaming;

Tabletop wargaming (Engels: miniature wargaming) wordt gespeeld met miniaturen op een groot speloppervlak, meestal een tafel. Deze spelvorm komt voort uit militaire simulaties, waaronder het negentiende eeuwse Kriegsspiel, dat o.a. gebruikt werd om officieren te trainen in het Pruisische leger. De schrijver H.G. Wells met zijn boeken 'Floor Games' (1911) en 'Little Wars' (1913) was waarschijnlijk de eerste die wargaming als een 'hobby' beschouwde. Vanaf de jaren 1960 geeft de Engelse War Games Research Group regels uit voor bijna elk tijdperk en het aantal regelsets, schalen en periodes is sindsdien alleen maar toegenomen. Op dit ogenblik (2011) is het meest bekende miniature wargame ongetwijfeld Warhammer Fantasy, dat zich afspeelt in een fantasy-wereld.

Er is een gigantische diversiteit binnen de wargame-scene.
De speelwereld varieert van Napoleontisch, sci-fi, fantasy, WO I & WO II, amerikaanse burgeroorlog, vietnam, etc etc etc....
Er worden ook veel schilderwedstrijden georganiseerd, toernooien, conventies.
Ook het maken van diorama's met de miniaturen is ook hier een kunst op zich.

 Magic the gathering

 

Heb je je vrienden ooit verslagen door wormen op ze af te sturen, ze te laten verpletteren met reuzen, terwijl beren, elven en goblins versuft om zich heen aan het kijken zijn? Met de kaarten van Magic the Gathering kun je door middel van het oproepen van monsters en het uitspreken van toverspreuken je tegenstander om genade laten smeken. 

In 1993 had Richard Garfield het idee gelanceerd een kaartspel uit te geven waarbij de regels simpel waren: je bent een tovenaar en hebt twintig levens. Voor je tegenstander geldt hetzelfde. Diegene die als eerste geen levens meer heeft, heeft verloren. Het unieke spelelement dat Garfield toevoegde, was dat elke speler zelf mocht bepalen met welke kaarten je wilde spelen. De eerste serie kaarten van het spel Magic the Gathering (afgekort: Magic) werd in Amerika uitgebracht en was in no time uitverkocht. Al snel volgden er nieuwe series en werd het spel 'Magic' wereldwijd verspreid.

Naast dat Magic een zeer goed, strategisch spel (denksport) is waarmee je uren lang spelplezier kunt beleven, is het uiterlijk van de kaarten minstens net zo belangrijk. Garfield wilde dat elke kaart een kunstwerk op zich werd en heeft vanaf het drukken van de eerste kaarten artiesten gevraagd om de illustraties te verzorgen. Dit element maakt dat Magic-kaarten niet alleen gebruikt worden om te spelen, maar ook om te verzamelen. Magic is dan ook een zogenaamd: Collectable Card Game (CCG).

 

 

Geïnteresseerd? Kom dan gerust een keer langs om te kijken of neem contact op:

http://lowlandmercenaries.yolasite.com/

 
Crea club de Joon

Ook zin om onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig creatief bezig te zijn? Sinds 1 september is er weer een Creaclub gestart in Buurtcentrum de Joon te Lelystad. Elke vrijdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur is er gelegenheid om lekker te knutselen. Onder leiding van Gizella ne Moniek maken we elke week een ander project. Van kaartjes tot cadeaudoosjes en mini fotoalbums. Deelname   1,- per keer, thee of koffie kunt u aan de bar afnemen. Gizella zorgt voor materialen en de kosten hiervan zal tussen de € 1,50 en € 2,50 liggen.  Iedereen is welkom, ook om vrij en zelfstandig te werken. Aanmelden hoeft niet. Kom gezellig binnen lopen! Het adres is Waddenlaan 1, 8223 CL  Lelystad. Meer informatie via buurtcentrum@dejoon.nl

Op de woensdagmiddag  is er wekelijks een kinder-knutselmiddag in Buurtcentrum de Joon te Lelystad. Elke woensdagmiddag (met uitzondering van schoolvakanties) van 14:00 tot 15:30 uur wordt er weer geknutseld! De deelname is GRATIS! Neem ook je pappa, mamma opa of oma mee!!! 

Alle kinderen tussen 4 en 13 jaar zijn welkom. Buurtcentrum de Joon, Waddenlaan 1, 8223 CL Lelystad. Meer informatie via buurtcentrum@dejoon.nl of telefoon 06-5 47 56 777. Verder zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen bij deze activiteit.

 
Truckrun 2017

Jongeren met beperking krijgen een fantastische dag met Truckrun de Joon

Op zaterdag 7 oktober vind voor de 15e keer de Truckrun plaats, die georganiseerd word door Buurtcentrum de Joon. Op deze jaarlijkse dag worden mensen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking ontvangen bij het buurtcentrum en kunnen zij meerijden met een truck door Flevoland. Er rijden zo’n 80 trucks mee. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van Buurtcentrum de Joon. (Transport)bedrijven stellen chauffeurs en vrachtwagens beschikbaar zodat dit evenement voor de deelnemers gratis is.

Verschillende gemeentelijk beleidsdoelstellingen komen in de Truckrun samen. (Met name) kinderen met een beperking worden bereikt die met deze activiteit een fantastische dag beleven en zo op een leuke manier kunnen meedoen. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers van Buurtcentrum de Joon die hiermee laten zien dat met enthousiaste mensen een prachtig evenement jaarlijks in Lelystad kan worden georganiseerd. Ook laat de Truckrun zien dat maatschappelijk betrokken ondernemen een groot goed is. Zonder de vrijwillige inzet van deze bedrijven zou de Truckrun niet plaats kunnen vinden.

In een luid claxonnerende colonne rijdt de Truck-Run door de straten van Lelystad en Almere.

's Morgens rijden de trucks binnen op de Waddenlaan. Daar parkeren ze rondom. Vervolgens gaat er per truck een gehandicapte mee. Daarna begint de rondrit door Lelystad en omstreken. Na ongeveer twee uur rijden komen de trucks weer terug. Onder muzikale klanken van het Lelystadse Dweilorkest de Valkenier welke vanaf het Lelycentre de stoet zal begeleiden.


Meer foto's zijn te zien op onze facebook Truckrun de Joon

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>